Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Hoe wordt mijn bestelling verwerkt?

Nadat u uw bestelling in de Woodbizz webshop heeft afgewerkt, ontvangt u een orderbevestiging per E-mail.

-

  • Heeft u gekozen voor een online betaling (Visa, Mastercard, Sofort enz.) dan worden uw goederen indien ze in voorraad zijn, de volgende werkdag door de verkoper aan u verzonden. (U ontvangt een bevestiging van de verzending)
  • Heeft u gekozen om te betalen via bankoverschrijving, dan worden uw goederen verzonden van zodra het bedrag op onze bankrekening is gecrediteerd. (U ontvangt een bevestiging van de verzending)
  • Zijn bepaalde goederen niet voorradig, dan houdt de verkoper u op de hoogte over de leveringstermijn. (U ontvangt een bevestiging van de verzending)

-

GLS verzending


DPD-logo.png?1453629256155


ups-logo-kl.png?1453629501758

Verzending

De verzending van onze goederen wordt verzorgd door de pakketdienst van GLS, DPD, UPS
Nadat de goederen bij de verkoper door de pakketdienst zijn afgehaald worden deze normaal gezien binnen 1 tot 3 dagen op het door u opgegeven leveringsadres afgeleverd.

Van zodra de goederen zich onder het beheer van pakketdienst bevinden ontvangt u een bevestiging van vertrek bij de verkoper

Als u inlogt in uw account bij Woodbizz vindt u bij de gegevens van uw bestelling het trackingnummer van uw zending. De pakketdienst bezorgt u ook een bevestigingsmail met het trackingnummer. Door op dit nummer te klikken kan u de evolutie van uw zending bij de colli-dienst volgen. Via volgende link kan u ook steeds het verloop van uw zending volgen.

  • Het verzenden van aangekochte artikelen met een bestelbedrag hoger dan 250,00 Euro ex BTW, gebeurt gratis in de Benelux en Frankrijk (voor andere bestemmingen - prijs op aanvraag)
  • Bij orderbedragen lager dan 250,00 Euro excl. BTW zijn de verzendkosten 6,50 Euro excl. BTW, in de Benelux en 8 tot 10 Euro (afhankelijk van de verkoper en de pakketdienst) in Frankrijk.

Afhaling

U kunt na afspraak uw bestelling afhalen bij onze verkopers. Zodra uw bestelling gereed is voor afhaling neemt hij telefonisch en/of via mail contact met u op. Indien u nog geen bericht van ons heeft gekregen ligt uw bestelling dus nog niet voor u klaar!